بنت المنصوره راكب درجه فاخره
الجنس : عدد المساهمات : 782 نقاط : 1192 تاريخ التسجيل : 07/10/2009
| موضوع: مجموعه افكار مختلفه لعمل سندوتشات المدرسه الخميس أكتوبر 14, 2010 9:41 pm | |
| وصفة بسيطة (1)
لحم مفروم ( 2/1 أو 1 كجم ) توضع فية التوابل المعروفة ,, وبصلة مفرومة ,,, يخلط جيدا حتي يصبح كتلة متماسكة.
يفرد اللحم على ورق زبدة. وصفة بسيطة (2)يتم سلق 3 بيضات وتقشيرهم يوضع البيض فوق اللحم وعلى بعد عدة سنتيمترات من الطرف المواجه لك ,,, بعد ذلك يتم لف اللحم حول البيض و إغلاق طرفي الإسطوانة الناتجة. تلف الإسطوانة داخل ورق زبدة و يثقب بواسطة شوكة. توضع اللفة داخل مصفاة موضوعة فوق إناء مملؤ بالماء وتوضع فوق الموقد ,, وهذا يعني أن عملية الإستواء تتم بواسطة البخار المتصاعد ,,, يجب وضع غطاء فوق المصفاة.يمكن إستخدام الإناء الخاص بتجهيز الك***. بعد الإستواء يتم تحمير الإسطوانة فى قليل من الزيت لإعطائها لونا مقبولا. توضع فى الثلاجة للتبريد وتقطع حلقات بواسطة سكين حامي. وصفة بسيطة (3) هناك أيضا البطاطس البوريه فى الفرن ولكن مع حشوها بالخضروات و اللحم المفروم. وتقطع باردة إلى شرائح سمك 1 سم لوضعها داخل الخبز. وصفة بسيطة (4) شاورما الفراخ بسرعه كده حضرى كيلو فراخ فيلييه صدور او افخاد او اخلى فرختين..... قطعى الفراخ لشرائح رفيعه طويله وانقعيها فى 2 كوب خل ابيض لمدة 16 ساعة تقريباضعيها فى الثلاجة مش الفريزر عارفه بتقولى يا خبر كتير اوى بالعكس سهله اعمليها على يومين اعملى المرحله دى باليل ولما ترجعى من الشغل تانى يومى كملى حضرى المقادير دى فى الخلاط:2 كوب ذبادى2 حبة طماطم2 حبة فلفل اخضربصلة كبيرة مقطعه2 فص ثوممعلقة مستردة او مسحوق الخردلفلفل اسمر وملحبهارات شاورما ودى من العطارقرفه مطحونه وجوزة الطيب حوالى معلقه صغيرة اخلطى المقادير كلها بالخلاط واضربيها ضربا مبرحا صفى الشرائح من الخل تصفية جيدة جدااااااااابالضغط عليها باليد حتى تتخلصى من الخل تبلى الشرائح بالخلطه واتركيها لمدة خمس ساعات لو عملتى كميات كبيرة قسميها فى اكياس او علب فى الفريزر لكى يسهل تحضريها طريقة التحضير :فى طاسه ضعى كمية من الشاورما واتركيها حتى تتشرب كل سوائلهاضيفى عليها ملعقة صغيره طحينه او زيت على حسب رغبتك وحمريها تحمير خفيف حضرى ترنشان من الفلفل الاخضر والطماطم او البصلوضعيها فى النهاية يعنى قلبى مره او مرتين وبس اطفى النار حطى طبقة طحينه خفيفه فى الساندوتشوحطى الشاورما بالخضراوات الطازه والف هنا | |
|