منتديات مترو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» حفلات الشيخ ياسين التهامى mp3 للتحميل , تحميل حفلات ياسين التهامى
الفطير المشلتت  Emptyالسبت مارس 30, 2024 2:48 pm من طرف الزقم

»  تحميل كتاب شمس المعارف , كتاب السحر الأسود , بحجم 32 ميجا تحميل
الفطير المشلتت  Emptyالسبت مارس 30, 2024 2:26 pm من طرف الزقم

» كتاب ( نهايـــــــة العالــــــم ) للدكتور ‘‘ محمد العريفي ‘‘ من أغرب الكتب وأكثرها مبيعا للتحميل المباشر وعلى اكثر من سيرفر علامات الساعة بالصور والخرائط
الفطير المشلتت  Emptyالإثنين أبريل 10, 2023 5:37 pm من طرف الزقم

» كلما ابتعدنا
الفطير المشلتت  Emptyالخميس نوفمبر 19, 2020 12:46 pm من طرف ربيع محمد

» تحميل جميع البومات ام كلثوم
الفطير المشلتت  Emptyالإثنين ديسمبر 16, 2019 10:36 pm من طرف نبيل سويلم

» فيلم القشاش بصيغة 3gp للهواتف المحموله برابط مباشر
الفطير المشلتت  Emptyالخميس نوفمبر 28, 2019 4:40 pm من طرف sjody

» المقادير لابن الباديه
الفطير المشلتت  Emptyالخميس أكتوبر 24, 2019 7:53 am من طرف ربيع محمد

» تحميل نغمة سلام قول من رب رحيم , نغمة لطفى لبيب سلام قول من رب رحيم للتحميل
الفطير المشلتت  Emptyالخميس أكتوبر 17, 2019 9:41 pm من طرف الزقم

» 1000 لعبة من العاب الاتارى بتاعة زمان تعمل على اى جهاز للتحميل على سيرفرات متعدده
الفطير المشلتت  Emptyالخميس أكتوبر 17, 2019 8:59 pm من طرف الزقم

» سفينتى*سفينة الحب*السلطان العاشق
الفطير المشلتت  Emptyالخميس أكتوبر 03, 2019 6:27 pm من طرف عماد الصغير

أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم
body onbeforeprint="onbeforeprint()" onafterprint="onafterprint()"onselectstart="return false" oncontextmenu="return false">

 

 الفطير المشلتت

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
melpop
واقف امام شباك التذاكر



الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 3
نقاط : 9
تاريخ التسجيل : 27/03/2011

الفطير المشلتت  Empty
مُساهمةموضوع: الفطير المشلتت    الفطير المشلتت  Emptyالخميس أبريل 14, 2011 9:30 am

المقادير:

******

نص كيلو دقيق - ملعقة ملح - ربع كيلو سمن- ماء دافى للعجين



الطريقة:

******

1- نضع الدقيق فى وعاء
-2
ونضع الملح على الماء الدافى ونضع الماء على الدقيق بالتدريج الى ان تلم العجينة ومتبقاش بتلزق
3- ونفضل نلت ونعجن كويس جدا ونقطعها الى 8 قطع ونمسح الوعاء بالزيت ونضع فيه القطع بعد مانكورها ونمسح عليها بالزيت ايضا ونترك العجينة ترتاح لمدة ساعتين ضرورى
-4
ندهن الرخامة بالسمن السايح ونضع عليه اول كرة ونبططها باليد ونضع عليها سمن سايح ونفضل نبطط ونفرد باليد جامد الى ان تبقى رقيقة والشيف عمل باليد وليس بالنشابة
-5
ووضعها بالصينية المدهونة ودهن وجهها بالسمن السايح وعمل نفس الحكاية مع باقى الكرات ووضعهم فوق بعض وبين كل طبقة دهن سمن سايح وقفل الفطيرة من الجوانب وقعد يبطط فيها ودهن وجهها بالسمن وادخلها الفرن وتكون الفرن عالية جدا الى ان يحمر وجهها.

6- ممكن ندهن الوجه قشطة حتي لا تنشف الفطيرة وعندما تخرج من الفرن نغطيها 10 دقائق0

7- ممكن برده نسويها فوق علي النار الاول وبعدين تحت الشواية0
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
خالد محمود
راكب درجه اولى
راكب درجه اولى
خالد محمود


الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 565
نقاط : 956
تاريخ التسجيل : 18/10/2009

الفطير المشلتت  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير المشلتت    الفطير المشلتت  Emptyالخميس أبريل 14, 2011 11:06 am

انا يا اخى بأحب الفطير المشلتت جدا
خصوصا مع الجبنه القديمه
شكرا على الطريقه يا مان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر




الفطير المشلتت  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير المشلتت    الفطير المشلتت  Emptyالخميس أبريل 14, 2011 2:47 pm

]أيه رأيك نعمل عزيمة غدا لأخوتنا بالمنتدى وبما ان الأغلبية من مصر انت هتعمل الفطير المشلتت وانا هعمل فتة الكوارع بالطريقة دي
المقادير
كوارع عجالي خلي بالك إنك تشتري الكوارع الصغيرة؛ لأن طعمها بيبقى أحلى

أرز الكمية على حسب العدد

2 معلقة كبيرة ما ورد

2 ثمرة بصل كبيرة

2 ثمرة جزر

ملح وفلفل

ورق لاورا

حبهان

قرفة

زبدة

ثوم

خل

عيش محمص بالزبدة أو في زيت زيتون




الطريقة

1- أحضري الكوارع، واغسليها كويس جدًّا بالملح والفلفل ويُفضّل
لو سبتيها منقوعة في ماء فيه ملح وفلفل لمدة ساعتين أو ثلاثة.

2- بعد كده اسلقيها على النار، ومعاها البصل وفصوص ثوم
صحيحة والجزر والحبهان وورق اللاورا، بس خلي بالك إنها بتعد وقت طويل شوية على النار.

3- في أثناء ما الكوارع بتستوي على النار، ابدئي حضري الرز،
وأول حاجة تعمليها إنك تغسليه كويس، وبعدين تشوّحيه في الزبدة على النار لغاية
ما يبقى مفلفل والميه اللي فيه تنشف، وبعد كده ضيفي ماء الورد ومعلقة صغيرة
قرفة مطحونة وملح، وقلبيه كويس على النار، وبعد كده اسقيه
بشوربة الكوارع وسيبيه يستوي.

4- بعد كده ابدئي اعملي التقلية؛ وهي عبارة عن رأس ثوم مفرومة
وبتشوحيها على النار في زيت زيتون أو زبدة لغاية ما لونها يبقى ذهبي وبعدين
ارفعيها من على النار، وضيفي عليها كمية مناسبة من الخل،
وممكن تبشري عليها ثمرة طماطم.

5- الخطوة الأخيرة اللي هتعمليها إنك تجيبي الصينية، وتحطي
طبقة خفيفة من الرز، وبعدين عليها العيش، وبعدين باقي الرز، وبعدين تخلي
الكوارع من العظم وترصيها على الرز من فوق، وبعدين ترشي تقلية الثوم عليها
وتحطيها في الفرن شوية يعني مش أكتر من ربع ساعة علشان الكوارع تتشوح معاكِ

وبالهنا والشفا شكرا melpop




xc xc xc
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mando AL ahlawe
راكب نشيط
راكب نشيط
Mando AL ahlawe


الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 227
نقاط : 503
تاريخ التسجيل : 08/06/2011
العمر : 30
الموقع : منتديات مترو

الفطير المشلتت  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير المشلتت    الفطير المشلتت  Emptyالثلاثاء يونيو 21, 2011 9:14 am

انا بحب الفطير جدا وخصوصا مع العسل والطحينة

وتسلم ايدك

تقبل تحياتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفطير المشلتت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات مترو :: محطه الاستراحه :: رصيف الاكل والطبخ-
انتقل الى: